به گزارش مشرق، این مقام مسئول در تاريخ شفاهي حوزه هنري و نويسنده و پژوهشگر تاريخ معاصر در گفتگو با مشرق با اشاره به اهميت فعاليت كتابخانه هاي عمومي در فضاي فرهنگي كشور، خاطر نشان كرد: از آنجا که 30 سال است در حوزه كتاب مشغول فعاليت هستم؛ لذا از روند فعاليت نهاد کتابخانه های عمومی و مجموعه هايي نظير آن، كاملاً آگاه هستم و اعتقاد دارم؛ بی تردید يكي از مهم ترين رسانه های ارتباط با مردم و يكي از اصلي ترين ارتقا دهندگان شاخص هاي فرهنگي بی ترديد كتابخانه هاي عمومي هستند.
وي در ادامه افزود: آنچه در يكي دو سال اخير براي من جالب و قابل توجه بوده حضور و فعاليت نهاد كتابخانه هاي عمومي در قالب طرح ملي ايستگاه هاي مطالعه در مكان هاي عمومي مثل: فرودگاه، راه آهن و... است. اين به تنهايي اقدامي بسيار مثبت در راستای برقرار كردن ارتباط مردم با مقوله كتاب و كتابخواني است.
فخرزاده با اشاره به اقدامات موثر نهاد كتابخانه هاي عمومي در سال هاي اخير، يادآور شد: توجه ويژه به ترجمه ي كتاب هاي كاربردي از زبان هاي مختلف به فارسي و حتي ترجمه آثار برجسته كشور به ساير زبان ها يكي ديگر از كارهاي تاثيرگذار نهاد بوده كه توجه بسياري از پژوهشگران و علاقه مندان به عرصه ها ی مطالعه را به خود جلب كرده است.
وي همچنين تصريح كرد: بي شك استفاده از نيروهاي متخصص و كارشناس در اداره و مدیریت كتابخانه ها را بايد نقطه عطف برنامه ريزي اين نهاد در حوزه ی كتابخانه هاي عمومي دانست. در گذشته ما تنها شاهد حضور افراد دوره ديده در چنين مكان هاي فرهنگي بوديم اما توجه ويژه مديريت نهاد به تخصص محور بودن كتابداران و ساير كارشناسان موجب شد؛ تا امروز، ما با كتابخانه هاي عمومي ای روبه رو شويم كه به شیوه ای كاملاً حرفه اي و تخصصي در حال خدمت رساني به مراجعان و اعضاء هستند.
حجت الاسلام فخرزاده ضمن برشمردن اقدامات نهاد در افزايش قابل توجه تعداد كتابخانه ها در سراسر كشور خاطرنشان كرد: نظرسنجي از اعضاي كتابخانه ها و نیازسنجی مخاطبان در مورد خريد كتاب در سال هاي گذشته مورد توجه بسیار این نهاد بوده است و نحوه و میزان دقت پاسخگويي اين نهاد فرهنگي به اين امر بسيار ستودني است.
اين نويسنده و پژوهش گر تاريخ معاصر با ارائه ی پيشنهادي به عنوان «بانك پيشنهاد» به نهاد كتابخانه ها، افزود: مي توان با تشكيل چنين پايگاهي از مردم خواست تا در راه ارتقاي كيفي و كمي كتابخانه هاي عمومي پيشنهادهاي كاربردي شان را به اين نهاد ارائه دهند و بابت آن نيز تشويق شوند. از آنجا كه نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور كمتر در توليد محتواي كتاب ها نقش دارد و بيشتر مجري سياست گذاري در حوزه ی خريد كتاب و ساخت كتابخانه است؛ مي تواند با مشوق هايي كه ارائه مي دهد راه را براي نزديك ساختن هر چه بيشتر مردم با كتاب و كتابخواني هموار سازد.
وي در پايان با اشاره به قابلیت های دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور تصريح كرد: عملكرد مهندس واعظي در طول ساليان گذشته را مثبت مي دانم و معتقدم ايشان مي توانند در پيشرفت هاي فرهنگي روزافزون کشور نقش آفرین و موثر باشند.
کد خبر 281032
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۷
- ۱۲ نظر
- چاپ
مدير تاريخ شفاهي حوزه هنري با اشاره به عملكرد درخشان منصور واعظي در نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور خاطرنشان كرد: معتقدم وی به دليل فعاليت مستمر و ارتباط مداوم با مسائل فرهنگی، در عرصه فرهنگ، آشنايي خوبي با فضاي فرهنگي كشور دارد و مي تواند همانطور كه تاكنون در نهاد كتابخانه هاي عمومي نقش آفريني كرده است با طرح ها و ايده هاي مناسبی كه دارد موجب پيشرفت هاي فرهنگي روزافزون در ایران اسلامی شود،